Skąd się biorą kłopoty z erekcją?



Istotnym
czynnikiem mającym wpływ na potencję jest
odpowiednie odżywianie.
Zbilansowana może łatwo wpłynąć
na nie tylko poziom potencji, lecz
również płodność. Zwróćmy na początku
uwagę na to, co tracimy w czasie
wytrysku. Jak się okazuje, dochodzi
wówczas do całkiem
istotnych niedoborów selenu.
Możemy go unormować jedząc
tuńczyka, orzechy, cebulę lub
nasiona pszenicy. Inny tak samo
istotny składnik naszego męskiego
menu to cynk, który odpowiada za
przyswajanie testosteronu, ten natomiast
pobudza nasze libido. W chwili
picia napojów procentowych czy
palenia papierosów spada poziom cynku,
lecz szybko można go uzupełnić
jedząc warzywa strączkowe, niektóre
ryby, białe mięso, żółtka jaj lub
ostrygi.
Wyjątkowo
ważnym elementem jest również
arginina, stanowiąca osiemdziesiąt procent
spermy. Arginina zwiększa
produkcję spermy oraz wydłuża żywotność plemników. Składnik ten bierze udział
również w czasie chemicznej
przemiany w tlenek azotu, dzięki czemu naczynia krwionośne poddają się
powiększeniu i ma miejsce lepsza erekcja.
Argininę znajdziemy w takich produktach
jak kakao, mięso wołowe, nerkowce, makrela, orzechy, słonecznik czy indyk.
Należy zwrócić
także uwagę na witaminy, szczególnie na witaminę E, która jest
określana witaminą płodności.
Spotkamy ją w warzywach liściastych, kurzych
jajach, nasionach pszenicy a także
razowym pieczywie. Jeszcze jedna witamina to
beta-karoten, jaka wpływa na
odpowiednie działanie
hormonów. Jeśli chcemy
poprawić jego niedobory skorzystajmy z marchewki, szpinaku, dyni czy słodkich
ziemniaków.


tekst dostepny na
stronie-



viagra cena
cialis w zelu



Opublikowany w new